Походження кави та її смак
Зберігаємо спокій, беремо чашечку латте та починаємо розмову про країни походження кави.
Цей континент є історичною батьківщиною кави. Тому дегустація африканської кави — це дійсно захоплюючий процес. Плантації в Африці розташовані на абсолютно різних висотах, тому смак дуже різноманітний. Сорти вирізняються особливою гіркуватістю та винно-ягідним смаком. В чашці можуть проскакувати відтінки цитрусових, тропічних фруктів і жасмину.
Найпопулярніший угандійська кава – Бугісу. Вона вирощується на схилі гори Елгон. Бугісу збалансований, з легкою кислинкою. У його ароматі відчуваються гіркі квіти, мед, солодка випічка та шоколад. Післясмак з м’якою ягідної кислинкою та ніжною гостротою.
Всі кавові дерева родом з Ефіопії, так як вона є історичною батьківщиною кавового дерева. Тут виростають найякісніші сорти кави в світі. Загальним для всіх ефіопських сортів є складність та багатство смаку. Ефіопська кава володіє вишуканим смаком та сильним ароматом, а смак часто нагадує тропічні фрукти та вино.
Кенія. завдяки суворим правилам вирощування кави, вважається найкращою у світі. Ця кава має дуже яскраву кислотність. Насичений, солодкий зі смаком стиглого яблука смак. А в ароматі відчувається чебрець, м’ята, а також карамель
Якщо ви полюбляєте робусту, то вам сюди! Робуста більш пристосована до азіатського клімату, тому її тут навалом.
Також кава з Азії ідеально доповнює смак десертів, бо Індонезія — кращий кавовий друг для ласунів, так як він володіє землистим, тютюновим, димним і гіркуватим смаком.
Суматра — цікава та складний кава, що поєднує в собі деревні відтінки та спеції. В ароматі переважають квіти й горіхи. На смак вона солодка, з приємною гіркуватістю та легкими цитрусовими нотками.
У Латинській Америці робиться велика частина спешелті кави, тому що тут легше будувати свій бізнес. Європейці почали працювати з латиноамериканськими фермерами з того моменту, як вирощування кави стало вагомим бізнесом.
У Сальвадорі зерна місцевої арабіки поступаються за сортам з сусідніх країн, але сальвадорська кава все ж відрізняється хорошою кислотністю та ніжним смаком. Вважається, що кава з Сальвадора ідеальна для сніданку. Вона міцна, але ніжна та має яскравий шоколадний та мандариновий аромат з нотатками гіркого мигдалю, абрикосової кісточки та солодкого какао.
Гватемала виділяється магічним ароматом. Вона має тонку нотку диму та найширший спектр унікальних квіткових ноток. Наприклад маракуйя, дикі квіти та лісова ягода.
Вигляд з пташиного польоту кавових плантацій в Сантуаріо, Колумбія в травні.
Колумбія знаходиться на другому місці після Бразилії за обсягами вирощування кави. Вона вирощує тільки арабіку, яка володіє шалено оксамитовим і сильним ароматом. Коулмбія має смак тропічних фруктів, таких як тайського ананасу, груш та кленового сиропу.
Гондурас близький до колумбійському кави, але має більш гіркий смак з легкою кислинкою. Гондурас відомий, як виробник комерційної кави. При цьому вона має всі природні умови для того, щоб виробляти каву з видатними смаковими характеристиками. Насолоджуючись чашкою з цього зерна можна відчути темний шоколад, мигдаль, вишню та кавун.
Коста-Ріка має знижений вміст кофеїну й делікатний смак. Коста-Ріка є єдиною країною в світі, яка може вирощувати арабіку з дотриманням всіх вимог, що пред’являються до цього сорту. Смак ягідний, хлібний й з гірчинкою темного шоколаду.
На смак кави впливає й різновид дерева, країна походження, клімат, методи збору врожаю та, звичайно, обсмажування. Щоб підібрати ідеальну каву та не прогадати — дзвони Taste Band. Ми завжди на зв’язку.